אוכל
צילום׃ אסתי רותם, דרך האוכל

פס שמרים קרמבו-אגוזים

עוגת שמרים במילוי אוורירי ומפתיע, רק בחצי שעה עבודה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 23/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח

1 כף שטוחה שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

2 ביצים

1/4 כוס מים חמימים

קורט מלח

למילוי:

3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

4 כפות סוכר חום כהה

8 קרמבואים

להברשה:

1 חלמון

1 כפית מים

1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק בוו לישה במעבד מזון במשך 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים עד שנפחו מוכפל.

2 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי אחד על גבי משטח מקומח למלבן בגודל 30X40 ס"מ. מפזרים על הבצק המרודד חצי מכמות האגוזים והסוכר.

3 מניחים שורה של 4 קרמבו, ללא העוגיות, לאורך הצלע הקצרה של המלבן. מגלגלים את הבצק בזהירות לרולדה מהמקום שהקרמבו עומד בו בלי למעוך אותם. צובטים את הקצה לסגירה ואת קצוות הפס מקפלים כלפי מטה. מניחים את הפס בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולות בפס הבצק הנותר.

4 טורפים את חומרי ההברשה ומברישים את הפסים. מניחים לתפיחה כ-20 דקות.

5 אופים את הפסים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות עד שהם משחימים. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא