רולדת תותים וקצפת עם רוטב פירות יער
פסח מגיע מוקדם השנה וזה אומר שנוכל לחגוג עם קינוח תותים, הבחירה המועדפת עלינו תמיד. אז לכבוד החג ולכבוד התותים קבלו מתכון מעולה של מירב גביש לקינוח שהוא יפה אמיתי, כשר לפסח, חגיגי על מלא ולא מסובך כלל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרולדה:
3 ביצים שלמות
90 גרם סוכר
90 גרם שקדים טחונים או קמח לבן - אפשר גם לערבב חצי שקדים טחונים חצי קמח לבן
קורט מלח
אבקת סוכר
למילוי:
1 קופסה תותים, שטופים ויבשים, חתוכים +1 כף אבקת סוכר מעורבבים בקערה
4 תותים שלמים לקישוט
500 מיל' שמנת מתוקה מוקצפת עם כפית תמצית וניל טהורה וכף גדושה של אבקת סוכר או כף אבקת פודינג וניל (שומרים במקרר)
לרוטב פירות יער:
250 גרם פירות יער טריים או קפואים
3 כפות סוכר
3 כפות מים
כפית מיץ לימון. זה נשמע קצת, אבל זה מוסיף לטעם.
לסירופ:
רבע כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כפית תמצית וניל טהורה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן מים, סוכר ותמצית וניל, עד שהסוכר נמס, מצננים.
2 מכינים רוטב פירות יער: מניחים את הפירות בסיר עם 3 כפות סוכר, 3 כפות מים וכפית מיץ לימון. מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות, עד שהפירות נמסים, מדי פעם מערבבים. מסננים את התערובת לקערה, תוך כדי דחיסה בכף עץ לדופן המסננת, כדי למצות את כל הנוזל. מצננים, טועמים, אם צריך מוסיפים קצת אבקת סוכר. שמים את הרוטב מכוסה במקרר עד ההגשה.
3 מכינים את הרולדה: מחממים תנור מראש ל-170 מעלות (חשוב).
4 מרפדים תבנית מלבנית (בגודל 25 על 35 ס"מ) בנייר אפייה, משמנים את נייר האפייה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
5 שמים בקערת מיקסר את הביצים, סוכר וקורט מלח. מקציפים במהירות גבוהה (מתחילים בחצי דקה מהירות נמוכה ואז מגבירים) כ-8 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
6 מקפלים בעדינות את השקדים הטחונים (או הקמח) לתוך התערובת (עם כף עץ או מרית).
7 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים בעדינות עם מרית. אופים את הרולדה כ-10 דקות, היא מוכנה כשהיא מזהיבה קלות והקצוות.
8 בינתיים מניחים על השיש נייר אפייה וזורים מעליו אבקת סוכר.
9 מוציאים את הרולדה מהתנור. מעבירים את הרולדה עם נייר האפייה לרשת, מצננים כ-5 דקות.
10 מרטיבים בעדינות את העוגה ע"י הברשתה בסירופ (2-3 כפות). הופכים את הרולדה כשפניה כלפי מטה על נייר האפייה עם אבקת הסוכר. מוציאים את הנייר העליון בזהירות. בוזקים שוב אבקת סוכר מעל.
11 מורחים שני שליש מהשמנת המוקצפת כ-2 ס"מ מן הקצה הרחב (מקל על הגלגול).
12 מפזרים את תערובת התותים ומזליפים 2-3 כפות מהרוטב.
13 מקפלים 2 ס"מ לאורך ומתחילים לגלגל בעזרת הנייר. מרימים את הנייר ושוב מגלגלים וחוזר חלילה. בגלגול האחרון מהדקים היטב עם הנייר ומניחים את הרולדה על מגש כשחלק החיבור כלפי מטה.
14 שמים את הרולדה במקרר להתייצב חצי שעה.
15 לפני ההגשה: מוציאים את הרולדה מהמקרר, מורחים את שארית השמנת המוקצפת על העוגה ומקשטים בתותים ומזליפים רוטב.