עוגת מרנג, מוס שוקולד, שרי וחלבה
עוגת שכבות כשרה לפסח - הכי קלה ומרשימה שאפשר לבקש
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
למרנג
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קוקוס (מי שלא אוהב קוקוס ימיר לאגוזים או שקדים גרוסים)
שקית סוכר וניל
למלית
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
מיכל שוקולד השחר 300 גרם
150 גרם חלבה מפוררת
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
1/4 כוס יין מתוק או חלב
2 כפות שרי ברנדי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2 משמנים תבנית פיירקס עגולה 26 ס"מ.
3 מקציפים את החלבונים עם הסוכר והוניל לקצף לא קשה אך יציב. מוסיפים את הקוקוס ומבליעים בקצף.
4 אופים בחום של 175 מעלות במשך כ-20 דקות עד שיזהיב ומוודאים בנגיעה קלה שהמרנג יציב.
5 מצננים כחצי שעה ובינתיים מכינים את המלית.
6 מקציפים במיקסר את השמנת, השוקולד והפודינג לקרם יציב.
7 מוסיפים את היין, השרי והחלבה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
8 יוצקים את התערובת על המרנג הקר, מקפיאים שעה-שעתיים ומקשטים בקוקוס, אגוזים, שוקולד, או חלבה.