אוכל
צילום׃ pirge, פורום המתכונים של תפוז

עוגת מרנג, מוס שוקולד, שרי וחלבה

עוגת שכבות כשרה לפסח - הכי קלה ומרשימה שאפשר לבקש

pirge | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 28/03/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

למרנג

5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קוקוס (מי שלא אוהב קוקוס ימיר לאגוזים או שקדים גרוסים)
שקית סוכר וניל

למלית

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
מיכל שוקולד השחר 300 גרם
150 גרם חלבה מפוררת
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
1/4 כוס יין מתוק או חלב
2 כפות שרי ברנדי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2 משמנים תבנית פיירקס עגולה 26 ס"מ.

3 מקציפים את החלבונים עם הסוכר והוניל לקצף לא קשה אך יציב. מוסיפים את הקוקוס ומבליעים בקצף.

4 אופים בחום של 175 מעלות במשך כ-20 דקות עד שיזהיב ומוודאים בנגיעה קלה שהמרנג יציב.

5 מצננים כחצי שעה ובינתיים מכינים את המלית.

6 מקציפים במיקסר את השמנת, השוקולד והפודינג לקרם יציב.

7 מוסיפים את היין, השרי והחלבה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

8 יוצקים את התערובת על המרנג הקר, מקפיאים שעה-שעתיים ומקשטים בקוקוס, אגוזים, שוקולד, או חלבה.