אוכל
צילום׃ רויטרס

עוגת פתי בר עם שוקולד מריר

סיום מושלם לכל ארוחה

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 07/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 שורות של ביסקוויט פתי בר
2 קופסאות קטנות של שמנת חמוצה
1 אינסטינקט פודיניג וניל
1 כוס סוכר לבן
3 כפות שטוחות של אבקת קקאו
2 חבילות שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים בסיר 1 כוס סוכר לבן ומערבבים שופכים 3 כפות שטוחות של אבקת קקאו מוסיפים את תמציות הוניל והרום ומעט מים ומערבבים הכל, עד שהכל מתערבב יחד והסוכר נמס בערך 3-4 דקות בקערה שוברים את הפתי בר לחתיכות ומסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים בסיר נפרד ממיסים את 2 החפיסות של שוקולד הקקאו 60% ומוסיפים אותו לקערה של הפתי בר מוסיפים גם את התערובת של אבקת הקקאו לקערה של הפתי בר ומערבבים את הכל בבלנדר מכניסים את האינסטינג פודיניג הוניל יחד עם כוס חלב ושמנת מתוקה ומערבבים הכל עד לקבלת מרקם אחיד רך וחלק את התערובת של הפתי בר מניחים בתבנית ניתן בתבנית חד פעמית או כל תבנית אחרת שרוצים, משטחים הכל ומעל מוסיפים את השמנת שבבלנדר מכניסים למקרר למשך שעה ניתן לפזר סוכריות צבעוניות או לקשט בשוקולד חם מעל לפני ההגשה להגיש קר וניתן להוסיף גם כדור גלידה וניל בצד