בראוניז שוקולד ונוגט
כמה מעט מרכיבים, ואיזו תוצאה חלומית: אבקת הנוגט מוסיפה אגוזיות מתקתקה, אבל גם בלעדיה - מדובר במתכון ששווה לשמור
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
100 גרם (1/2 כוס) שמן
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
4 ביצים, בטמפרטורת החדר
2 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית של 20 על 20 ס"מ.
2 בקערה גדולה ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל (בפולסים, תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה) או על בן מארי.
3 מוסיפים פנימה את השמן בזרם דק, תוך ערבוב במטרפה.
4 מוסיפים את הסוכר והמלח וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת השוקולד.
5 מוסיפים את הביצים אחת אחת. טורפים היטב בין הוספה להוספה (לא מוסיפים ביצה נוספת לפני שהקודמת נטמעה לחלוטין בתערובת).
6 מוסיפים אבקת נוגט וקמח לבן, וטורפים רק עד שאחיד.
7 יוצקים את תערובת הבראוניז לתוך התבנית ומיישרים.
8 אופים 20-28 דקות, או עד שהבראוניז מתייצבים בצדדים אך עדיין מעט רכים במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים.
הערות, הארות ותוספות:
* הבראוניז יישמרו בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
* אפשר לשמור את הבראוניז המוכנים עד חודש במקפיא.
* אפשר להוסיף לבלילה אגוזים, שוקולד קצוץ, מרשמלו וכו'.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמרים שוקולד ואגוזים פרווה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!