אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, אידלסון 10

סופגניות של אידלסון 10

סופגניות טעימות וקלות להכנה, כמו שעושים אותן באידלסון 10

ציונה הרשקוביץ | אידלסון 10 | פורסם 05/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ורבע כוס חלב

20 גרם שמרים טריים

60 גרם סוכר

2 חלמונים

300 גרם קמח

גרידה מלימון אחד

חצי כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה (חצי חבילה)

כפית מלח שטוחה

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החלב (בטמפרטורת החדר), השמרים והסוכר ומתחילים בתהליך הלישה.מוסיפים את החלמונים, גרידת הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לתהליך.

2 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתחיל להתהוות בצק, מוסיפים את החמאה החתוכה מראש לקוביות קטנות, מוסיפים את המלח ולשים עד שהחמאה נבלעת לתוך הבצק.

3 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים. ברגע שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים מהקערה את הבצק ומחלקים לגושים קטנים של 55-60 גרם.

4 כל גוש מכדררים לעיגול עד שמקבלים כדור חלק לגמרי. שמים את הכדורים (סופגניות) על משטח עם נייר אפייה משומן.

5 עוטפים את המשטח במגבת ומחכים לתפיחה של הסופגניות, עד שהן מכפילות את גודלן.

6 בסיר עם שמן עמוק מטגנים כל סופגנייה עד שמקבלים מכל צד צבע זהוב כהה.

7 ממלאים כל סופגנייה במילוי שרוצים (ריבה/ נוטלה/ ריבת חלב) ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!