עוגת וניל
אם אתם מחובבי הווניל - זה המתכון היחיד שתצטרכו לעוגה הכי קלאסית בספר. עוגת וניל שמצליחה להיות גם אוורירית וקלה וגם חמאתית, ודורשת פחות מעשר דקות הכנה על השעון
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגות בחושות מבוססות בדרך כלל או על שמן או על חמאה, ולא על שניהם. עוגה עם שמן תצא יותר עסיסית ורכה ואילו עוגה עם חמאה תיטה להיות כבדה, דחוסה ודשנה יותר. בעוגה הזו אנחנו משלבים בין שניהם - גם שמן וגם חמאה - כדי להרוויח את הטוב שמשני העולמות: עוגת וניל שהיא גם אוורירית וגם חמאתית, גם דשנה וגם לא כבדה.
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
170 גרם חמאה רכה (40 שניות במיקרוגל)
רבע כוס שמן קנולה
4 ביצים
325 גרם (2 כוסות ושליש) קמח
300 מ"ל (כוס ורבע) חלב
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 מחמממים תנור ל-175 מעלות, חום סטטי עליון-תחתון.
2 טורפים היטב בקערה סוכר וחמאה רכה. מוסיפים שמן קנולה וביצים וטורפים שוב.
3 מוסיפים קמח וחלב לסירוגין (שליש קמח, שליש חלב, שוב שליש קמח וכן הלאה) וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. לבסוף מוסיפים אבקת אפייה, תמצית וניל ומלח וטורפים שוב לקבלת בלילה חלקה.
4 מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מוזגים את הבלילה לתבנית.
5 אופים כ-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
** העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.
טיפים:
** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשמן קוקוס או תחליף חמאה באותן הכמויות, ואת החלב ממירים בחלב סויה או מיץ תפוזים.
** לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח בכמות זהה של קמח ללא גלוטן.
** העוגה היא בסיס מצוין לעוגת שכבות, ואפשר גם סתם לקשט אותה בקרם חמאה ולפזר סוכריות צבעוניות.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!