צילום׃ חן שוקרון, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת
בראוניז מושלמים
לכל אחד יש את המתכון שלו לבראוניז, אבל לחן שוקרון יש אחד שטוען לכתר הטוב ביותר: בראוניז קלאסיים, שוקולדיים כדבעי ודחוסים כמו שאנחנו אוהבים, וכמה קשה להכין אותם? בכלל לא
חן שוקרון | "מתוקים שלי", הוצאת תכלת
| פורסם 26/10/23
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 20*20 ס"מ:
שליש כוס (80 מ"ל) שמן צמחי
רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו מנופה
כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
70 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
רבע כפית מלח
120 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ גס (לפחות 54 אחוז מוצקי קקאו)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה שמן, קקאו וסוכר. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, וטורפים.
3 מוסיפים שקדים, מלח ושוקולד צ'יפס ומערבבים במרית לתערובת אחידה.
4 יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים 20-25 דקות, או עד ששולי הבראוניז יציבים, המרכז רך והחלק העליון סדוק. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים.
המתכון מתוך הספר "מתוקים שלי" בהוצאת תכלת.