אוכל
צילום׃ חן שוקרון, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת

בראוניז מושלמים

לכל אחד יש את המתכון שלו לבראוניז, אבל לחן שוקרון יש אחד שטוען לכתר הטוב ביותר: בראוניז קלאסיים, שוקולדיים כדבעי ודחוסים כמו שאנחנו אוהבים, וכמה קשה להכין אותם? בכלל לא

חן שוקרון | "מתוקים שלי", הוצאת תכלת | פורסם 26/10/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מרובעת 20*20 ס"מ:

שליש כוס (80 מ"ל) שמן צמחי

רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו מנופה

כוס (200 גרם) סוכר

2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

70 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק

רבע כפית מלח

120 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ גס (לפחות 54 אחוז מוצקי קקאו)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה שמן, קקאו וסוכר. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, וטורפים.

3 מוסיפים שקדים, מלח ושוקולד צ'יפס ומערבבים במרית לתערובת אחידה.

4 יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים 20-25 דקות, או עד ששולי הבראוניז יציבים, המרכז רך והחלק העליון סדוק. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים.

מתוקים שלי - כריכת הספר (צילום: חן שוקרון ואורית פניני,
מתוקים שלי - כריכת הספר|צילום: חן שוקרון ואורית פניני, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת

המתכון מתוך הספר "מתוקים שלי" בהוצאת תכלת.