אוכל
צילום׃ CooknBake

עוגת פירורים

עוגה אוורירית ופשוטה להפליא בה סירופ השוקולד שזור בין פירורי הבצק

CooknBake | מקום קטן לאהבה גדולה | פורסם 25/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם חמאה רכה
2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים
1 גביע אשל
סירופ שוקולד

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את החמאה, הקמח והסוכר בעזרת כף, עד לקבלת תערובת פירורית.

2 מפרישים כוס אחת מהפירורים ושמים בצד.

3 מוסיפים לקערה עם יתרת הבצק את הביצים והאשל ומערבבים היטב.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מעבירים חצי מהתערובת שבקערה לתבנית פיירקס משומנת ומשטחים עם גב של כף.

6 מקשטים מעל עם סירופ שוקולד ומעל הסירופ שמים את החצי השני של הבצק.

7 מפזרים את הפירורים שבכוס ומעל הכל שוב מקשטים עם סירופ שוקולד.

8 מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות. בודקים עם קיסם ומוציאים כשהקיסם יבש אך עם פירורים עליו.