צילום׃ CooknBake
עוגת פירורים
עוגה אוורירית ופשוטה להפליא בה סירופ השוקולד שזור בין פירורי הבצק
CooknBake | מקום קטן לאהבה גדולה
| פורסם 25/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
200 גרם חמאה רכה
2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים
1 גביע אשל
סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את החמאה, הקמח והסוכר בעזרת כף, עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מפרישים כוס אחת מהפירורים ושמים בצד.
3 מוסיפים לקערה עם יתרת הבצק את הביצים והאשל ומערבבים היטב.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מעבירים חצי מהתערובת שבקערה לתבנית פיירקס משומנת ומשטחים עם גב של כף.
6 מקשטים מעל עם סירופ שוקולד ומעל הסירופ שמים את החצי השני של הבצק.
7 מפזרים את הפירורים שבכוס ומעל הכל שוב מקשטים עם סירופ שוקולד.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות. בודקים עם קיסם ומוציאים כשהקיסם יבש אך עם פירורים עליו.