אוכל
צילום׃ עוגות ברגע, הוצאת כנרת

עוגת לימונדה ווניל

בחושה מהירה של חנה שאולוב. מומלץ לקשט בפירות

חנה שאולוב | עוגות ברגע, הוצאת כנרת | פורסם 14/10/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3/4 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
6 טיפות תמצית וניל
3/4 כוס חלב
שמינית קופסה תרכיז לימונדה קפוא (כ־35 גרם)
1 ושלושת רבעי כוסות קמח תופח

לקישוט, אם רוצים:

קוביות בננה, אגס, שזיף, מלון, משמש או פירות אחרים
סוכר וקינמון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.2. בוחשים כמה דקות בקערת המערבל את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים ואת הווניל תוך בחישה.3. מערבבים את החלב עם תרכיז הלימונדה ומוסיפים אותו עם הקמח לתערובת. בוחשים היטב ומעבירים לשתי תבניות (אינגליש קייק, קוגלהוף או אחרות). אפשר להניח מעל קוביות פרי ולבזוק מעליהן סוכר וקינמון.4. אופים כ־45 דקות, או עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יצא יבש.