עוגת דנדי סקוטית
עוגת אלכוהול - תוספת נהדרת למנות כבש
גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה
כוס וחצי צימוקים
כוס תמרים קצוצים
חצי כוס קליפת תפוז מסוכרת (או משמשים מיובשים) קצוצה
כוס שקדים קצוצים
שתיים וחצי כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
4 ביצים
לגימור ולקישוט
1 כוס שקדים מולבנים
חצי כוס וויסקי
אופן ההכנה:
1 שמים במעבד מזון את הביצים, הסוכר והחמאה ומעבדים לתערובת אחידה. 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים. 3. מקפלים פנימה את הצימוקים, התמרים וקליפת התפוז. 4. יוצקים לתבנית עגולה משומנת ומקומחת. מקשטים בשקדים המולבנים. 5. אופים שעה בחום של 180 מעלות, עד שמרכז העוגה יציב. 6. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. עושים בעוגה כעשרים חורים קטנים עם קיסם או שיפוד. 7. "משקים" את העוגה בחצי כוס וויסקי לפחות. 8. מחכים רבע שעה ומגישים. העוגה נשמרת היטב במקרר, עטופה בנייר אלומיניום