עוגת קינמון ואגוזים מושלמת לקפה
השבוע אצל חנושה: עוגת שיש רכה עם שכבה של חמאת קינמון שמעורבבת לתוכה, ומלמעלה: ציפוי מטריף של עוד חמאת קינמון עם אגוזים. בקיצור, שמישהו ישים מים ויפה שעה אחת קודם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ או אחת גדולה:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (200 גרם) שמן
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כפית מחית או תמצית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח, מנופה
לתערובת האגוזים והקינמון:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום כהה
2 כפות קמח לבן
2 כפות גדושות קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים (מלך, פקאן או מה שאוהבים)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את תערובת האגוזים והקינמון: ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר החום והקמח ומערבבים (את האגוזים מוסיפים בהמשך).
3 העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק. מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל.
4 מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו פנימה בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים לא לשבור את הקצף ולא לערבב יותר מדי.
5 משמנים את התבניות ומעבירים אליהן את הבלילה.
6 מפזרים 2 כפות מתערובת הקינמון לאורך מרכז העוגה ומערבבים ליצירת דוגמת שיש. מוסיפים לכמות שנשארה את האגוזים, מערבבים ומפזרים על העוגה.
7 אופים 25-30 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
** לגרסת פרווה ממירים את השמנת החמוצה בשמנת צמחית ואת החמאה בתחליף חמאה או נטורינה.