אוכל
צילום׃ דן-יה שוורץ

עוגת שושנים

עוגת שמרים ונילית וענוגה

| mako | פורסם 03/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

4 כוסות קמח
4 כפות סוכר
30 גרם שמרים (שמרית)
2 ביצים
כוס חלב
200 גרם חמאה

למילוי:

 200 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל

לציפוי:

גביע שמנת חמוצה
שקית סוכר וניל
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מרתיחים את החלב עם החמאה. מערבבים את שאר חומרי הבצק, מוסיפים את החלב עם החמאה בעודם חמים ומערבלים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבלת עיסה חלקה. 2. מצננים במקרר במשך שעתיים. 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. 4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס"מ. מערבבים את חומרי המילוי ומורחים על הבצק המרודד. מגלגלים את הבצק לגליל, וחותכים ל-8. משמנים תבנית מלבנית בינונית ומסדרים עליה את השושנים שנוצרו. 5. מכניסים לתנור, ואופים עד שהעוגה מזהיבה. 6. מערבבים את חומרי הציפוי, מוציאים את העוגה ומורחים עליה את הציפוי. 7. ממשיכים לאפות עד שהעוגה מקבלת צבע חום בהיר.