אוכל
צילום׃ דור משה, פאי בריבוע

חיתוכיות שוקולד ופקאן

אם גם אתם, כמונו, נוהים אחרי כל מה שהשם שלו מתחיל ב"חיתוכיות", חושבים שפאי פקאן הוא המצאה מושלמת ומשוכנעים שאין דבר ששוקולד לא משדרג - כנראה תמותו על המתכון זה, שהוא הרבה מהכל. מתוך הבלוג "פאי בריבוע"

דור משה | פאי בריבוע | פורסם 04/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך:

170 גרם קמח (כוס ועוד 3 כפות)

קורט מלח

25 גרם אבקת סוכר (3 כפות)

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

חלמון מביצה בגודל L

למלית:

30 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר

שלושת רבעי כוס גלוקוזה או סירופ תירס

150 גרם סוכר לבן (שלושת רבעי כוס)

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית מלח (לפחות!)

3 ביצים בגודל L

150 גרם פקאנים קצוצים (כוס וחצי, מודדים לפני שקוצצים)

220 גרם שוקולד מריר, קצוץ (או פצפוצי שוקולד)

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית של 30 על 22 ס"מ בנייר אפייה (מומלץ גם בשוליים, המלית דביקה).

2 מכינים בצק פריך: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, המלח, אבקת הסוכר והחמאה, עד שנוצרים פירורים אחידים (כמו קוסקוס עבה).

3 מוסיפים את החלמון ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית ומעבירים לחצי שעה במקרר (או 10 דקות במקפיא).

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתרומם במהלך האפייה, ואופים עד שהוא מזהיב קלות אך עדין נשאר בהיר, משהו כמו 15 דקות. מוציאים ומניחים לצינון קצר.

6 בינתיים מכינים את המלית: טורפים את החמאה, הגלוקוזה, הסוכר, הווניל, המלח והביצים לתערובת אחידה. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים והשוקולד. מוזגים את המלית על הבצק ואופים עד שהיא מתייצבת אך נותרת רכה במרכז (בערך 25 דקות). מצננים לחלוטין.

7 חותכים את השוליים (בערך חצי ס"מ-ס"מ מכל צלע), ואת המלבן היפה שמתקבל חותכים לריבועים.

>> לפוסט המקורי בבלוג "פאי בריבוע"

ריבועי שוקולד ופקאנים מהבלוג פאי בריבוע - המרכיבים (צילום: דור משה, פאי בריבוע)
מתערובת כזאת יכול לצאת רק טוב|צילום: דור משה, פאי בריבוע
ריבועי שוקולד ופקאנים - לפני החיתוך (צילום: דור משה, פאי בריבוע)
אוהבים את מה שאתם רואים?|צילום: דור משה, פאי בריבוע

הערות:

* אם אתם אוהבים להרגיש מלח במתוקים שלכם, תרגישו חופשי להגדיל את הכמות ברבע-חצי כפית.

* כדי שהחיתוכיות ייפרסו יפה, המאפה חייב להצטנן לחלוטין ולהגיע לטמפרטורת החדר. אם תקררו אותו לחלוטין השוקולד יתקשה, וגם אז הוא לא ייפרס בצורה אסתטית. בתמונות אפשר לראות שלא חיכיתי מספיק כי יש לי אופי של ילד שמן ולא יכולתי להתאפק.