אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שוקולד גינס שחורה

עוגת שוקולד עסיסית ועשירה, מחוזקת בבירה גינס, שמוסיפה לה קטיפתיות וממתנת את המתיקות

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

כוס בירה גינס מבקבוק זכוכית
230 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
¾ כוס קקאו משובח וכהה
2 כוסות קמח שטיבל 5 (אם אין, שיהיה קמח לבן רגיל)
1 כוס סוכר חום כהה
1 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¾ כפית מלח
2 ביצים גדולות
2/3 כוס שמנת חמוצה - הכי שמנה שיש

לציפוי

170 גרם שוקולד מריר 60%
100 מ"ל שמנת מתוקה
¾ כפית נס קפה מגורען

אופן ההכנה:

תבנית: קוגלהוף סיליקון בקוטר 23 ס"מ (אפשר יותר רחבה, ואז העוגה תצא טיפה פחות גבוהה).אם אין קוגלהוף: עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.

1 מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים את התבנית ומניחים בצד.

2 מחממים את הבירה והחמאה בסיר על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכל החמאה נמסה.

3 מוסיפים את הקקאו, מערבבים ומניחים בצד לצינון.

4 מערבבים בקערה את החומרים היבשים – הקמח, שני סוגי הסוכר, הסודה והמלח ומניחים בצד.

5 מקציפים היטב במיקסר (במהירות גבוהה) את הביצים והשמנת החמוצה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את בלילת הבירה והקקאו. מערבבים עד אחידות.

6 מוסיפים את החומרים יבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – ולא יותר.

7 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

8 מצננים את העוגה ומתפנים להכנת הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד, השמנת המתוקה והקפה 30 שניות במיקרו. מערבבים, מוסיפים עוד 20 שניות ומערבבים להמסה מוחלטת. שופכים על העוגה.

שימו לב 1: נגיד את זה שוב – היזהרו מערבוב יתר של הבלילה. המרקם של העוגה תלוי בזה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה מדי).

שימו לב 2: בעוגה הספציפית הזו, יותר מתמיד, חשוב לדייק עם המידות (כוס = 250 מ"ל) ולדבוק בהוראות ההכנה.