עוגת שארלוט של שושי
עוגת פאר כמו של קונדיטוריה מקצועית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית
2 חבילות בישקוטים
לקרם פטיסייר
1/2 ליטר חלב
5 כפות סוכר (80 גרם)
7.5 כפות קורנפלור (60 גרם)
3 חלמונים
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
קורט מלח
למילוי שלב ב'
מיכל שמנת מתוקה (250מ"ל)
100 גרם אבקת סוכר
לעיטור
פירות יער או תותים טריים
לזיגוג
2 כפות ריבה אדומה
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
1 מסדרים את התבנית: משכיבים בצפיפות בתחתית התבנית בישקוטים. בנוסף, מעמידים בישקוטים מסביב לקוטר הפנימי של התבנית. 2. מכינים את קרם הפטיסייר: מעבירים חצי כוס חלב, מתוך כל כמות החלב, אל קערת ערבוב. מוסיפים לקערה את הקורנפלור והחלמונים ומערבבים היטב. מעבירים את בלילת הקורנפלור דרך מסננת. 3. מחממים בסיר את יתרת החלב יחד עם הסוכר, מקל הווניל והמלח. לפני שהחלב רותח, מוציאים את מקל הווניל, מגרדים ממנו את גרגירי הווניל ומחזירים אותם לסיר. 4. שופכים מעט מהחלב המורתח אל קערת בלילת הקורנפלור, לשם השוואת טמפרטורה. טורפים היטב את הבלילה ומחזירים אותה אל הסיר תוך בחישה מתמדת. מבשלים ברתיחה עדינה כשתי דקות, תוך בחישה מתמדת. מוזגים את הקרם למגש, מצפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר. 5. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקרם הקר. מקציפים בנפרד את השמנת מתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת רכה ומקפלים אותה אל תוך הקרם בעדינות. 6. ממלאים את התבנית בקרם עד 3/4 גובה הבישקוטים ומעבירים למקרר לקירור וייצוב. 7. מוציאים את העוגה מהמקרר ומסדרים מעל הקרם את פירות היער או התותים. מחממים את הריבה בסיר קטן יחד עם הברנדי ליצירת זיגוג. מברישים את הזיגוג על פני הפירות לקבלת מראה מבריק. 8. מרימים בזהירות את טבעת תבנית העוגה. קושרים בסרט יפה את טבעת הבישקוטים ומגישים.