צילום׃ Buretsu, Istock
פחזניות קלות לאפייה
קינוח חגיגי ומפתה - עשו זאת בעצמכם
| אתר ויסוצקי
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
• 1 כוס מים
• 90 גר' מרגרינה או חמאה
• 1 כפית מלח
• 1 כוס קמח
• 4 ביצים
אופן ההכנה:
מניחים בסיר בינוני את המרגרינה והמים ומביאים לרתיחה. כשהמרגרינה נמסה מקטינים את הלהבה, מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך בחישה עד שהעיסה מסמיכה והבצק נפרד מדפנות הסיר. מעבירים את העיסה לקערת המערבל ומערבלים פנימה את הביצים. אחת בכל פעם עד שמתקבלת תערובת אחידה מניחים לתערובת להצטנן ובעזרת כפית, או שקית זילוף, יוצקים על גבי תבנית משומנת במרווחים של 5 ס"מ, תלוליות של העיסה. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל 180 מעלות ואופים 25 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, ובעזרת סכין משוננת חוצים לרוחבן את הפחזניות. מחזירים לתנור את התבנית ובה הפחזניות החצויות לאפייה של שתי דקות נוספות, אחריהן מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לפחזניות להצטנן.