אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קאפקייקס ליום העצמאות

רוצים לחגוג את יום העצמאות בדרך מקורית? אביבה מציעה לכם קאפקייקס מתוקים בטעם וניל, ועם קרם חמאה בצבעי כחול ולבן. ככה חוגגים יום הולדת למדינה בסטייל

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 09/05/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

למען האמת, את הקאפקייקס האלו אפשר להכין כל השנה - זה המתכון הכי בסיסי של קאפקייקס שיש ואפשר להוסיף לו כל מה שאתם אוהבים (שוקולד צ'יפס, אגוזים, צימוקים ועוד). זאת הגרסה שלי ליום העצמאות, עם קרם חמאה בצבעי כחול לבן. 

מרכיבים :

ל-12 קאפקייקס:

60 מ"ל חלב

120 גרם חמאה

3 ביצים

130 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

כפית תמצית וניל

200 גרם (כוס ועוד 8 כפות) קמח 

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

לקרם החמאה:

260 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

400 גרם (4 שקיות) אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

צבע מאכל כחול, עדיף ג'ל

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מחממים את החלב, וממיסים בו את החמאה. מצננים מעט.

2 מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת החלב והחמאה, וממשיכים להקציף כחצי דקה.

3 מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים לתבניות הקאפקייקס, ממלאים עד 2/3 הגובה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות. מצננים.

5 מכינים קרם חמאה: מקציפים את החמאה במיקסר למשך 3 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל ואבקת הסוכר,  וממשיכים להקציף עוד 3 דקות.

6 מחלקים את התערובת לחצי, ומוסיפים לחצי אחד מעט צבע מאכל כחול. מעבירים את 2 התערובות (הלבנה והכחולה) ל-2 שקי זילוף, ומזלפים מעל הקאפקייקס. מקשטים בסוכריות, פרחי סוכר, דגלוני ישראל, או כל מה שאתם אוהבים, ושומרים במקרר עד ההגשה.

* המתכון עלה לראשונה ב-2015