אוכל
צילום׃ עודד קרני

טארט תפוחי עץ

קינוח מענג במיוחד

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 ק"ג בצק עלים קפוא
1 ק"ג תפוחי עץ מתוקים
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס צימוקים
2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

מפשירים את הבצק. שוטפים ומקלפים את תפוחי העץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות. שמים את פרוסות התפוחים בקערה יחד עם מיץ הלימון ועם 5 כפות מהסוכר ומערבבים בעדינות. מרדדים את הבצק למלבן שמידודתיו 15X50 ס"מ ומניחים אותו על תבנית אפיה (כולל שוליים) דוקרים את העלה במזלג ומסדרים את פרוסות התפוחים בשורות, לאורך העלה. הפרוסות צריכות לחפוף מעט אחת על השניה . מוציאים מהתנור וזורים על המאפה את שארית הסוכר המעורב בקינמון.