צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגיות חמאה וקקאו בצורת לב
תנו למקצוענים במאפיית לחמים להראות איך לכם איך עושים עוגיות חמאה כמו בקונדיטוריה: פריכות, טעימות והכי חשוב - פשוטות להכנה
רינת צדוק | מאפיית לחמים
| פורסם 18/01/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
150 גרם חמאה רכה
120 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס דחוסה)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
25-30 גרם חלמון (יחידה אחת)
170 גרם קמח (כוס ורבע)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
40 גרם קקאו (3 כפות)
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ושני סוגי סוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
2 מוסיפים את החלמון ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקקאו מערבבים עד אחידות.
4 משטחים את הבצק בצורה ריבועית על נייר אפייה או ניילון נצמד, עוטפים ומניחים במקרר למינימום שעה.
5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ (יש כאלה שהכי נוח להם לרדד בין שני ניירות אפייה).
6 קורצים לבבות בעזרת חותכן, טובלים בסוכר משני הכיוונים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!