אוכל
צילום׃ נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת

עוגיות בראוניז במרקם פאדג'

יש לנו פינה חמה לעוגיות בלי קמח, לאו דווקא בגלל הגלוטן אלא בעיקר כי זה אומר שיש בהן יותר שוקולד, או כל אלמנט עוגייתי חיובי אחר. קחו את אלה של נטלי לוין לדוגמה. אלוהים איזה פינוק

נטלי לוין | הכי טעים בבית, הוצאת תכלת | פורסם 15/12/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 236 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20-25 עוגיות:

200 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו, קצוץ דק

125 גרם חמאה

2 ביצים בגודל L

חצי כוס (100 גרם) סוכר

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה

רבע כפית מלח

1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קמח אורז או קורנפלור

3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו כהה

1 כפית אבקת אפייה

מעט מלח ים גרוס 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרוגל או מעל סיר אידוי כפול (בן מארי). מערבבים לקרם חלק, אחיד וללא גושים.

3 מניחים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.

4 מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים את קרם השוקולד המומס ומערבבים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים את קמח האורז, אבקת הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת סמיכה, שוקולדית ומבריקה.

6 בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קפיצית מניחים בתבנית תלוליות של התערובת ומשאירים ביניהן רווח היקפי של 1-2 ס"מ. מפזרים מעל מעט מלח גרוס ואופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות.

7 מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור משטחים אותן קלות בעזרת תחתית של כוס. מצננים לחלוטין ומגישים.

המתכונים מתוך "הכי טעים בבית", הוצאת תכלת. 128 שקלים.

>> עוד מתכונים מהספר של נטלי לוין

עוגיות בראוניז במרקם פאדג' בתבנית (צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת)
בתבנית|צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת

** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד חמישה ימים. אפשר להקפיא עד חודש.