אוכל
צילום׃ ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

עוגת תפוחים מתובלת

עוגה דחוסה, לחה וטעימה במיוחד, עם הרבה סיבים בריאים. מתכון של גורדון רמזי

גורדון רמזי | תיאבון בריא, פן הוצאה לאור | פורסם 02/01/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג (כ-5-6) תפוחים ירוקים (דוגמת גרני סמית)

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן דק

30 גרם חמאה, ומעט חמאה לשימון התבנית

2 תפוחים אדומים (דוגמת יונתן)

מיץ מ-1 לימון

225 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח מלא

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח ים דק

175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר חום רך

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט, מגורר טרי

1/2 כפית ציפורן טחון

1 ביצה גדולה, טרופה קלות

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית בהיר

2 כפות ריבת משמשים לזיגוג

1-2 כפות מים חמים

אופן ההכנה:

1 מקלפים את התפוחים הירוקים, מוציאים את הליבה ופורסים דק.

2 מעבירים את פרוסות התפוחים לסיר רחב עם הסוכר וחמאה, מבשלים על להבה גבוהה במשך 10-15 דקות עד שהתפוחים הופכים לרסק וכל הנוזלים מתאדים. מעבירים לקערה ונותנים לתערובת להצטנן לחלוטין. אמורה להתקבל כמות של 475 גרם רסק.

3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ.

4 מקלפים את התפוחים אדומים, מוציאים את הליבה ופורסים דק באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מניחים בקערה ויוצקים מעלל את רוב מיץ הלימון ומעט מים. מניחים בצד.

5 בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח,הסוכר החום והתבלינים.

6 יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים לתערובת את הביצה, שמן הזית ורסק התפוחים. מקפלים את המרכיבים הרטובים לתוך המרכיבים היבשים, רק עד קבלת תערובת אחידה(יש להימנע מערבוב יתר).

7 מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומשטחים בעדינות את החלק העליון במרית. אופים במשך 30 דקות עד שהעוגה מעט נוקשה למגע במרכז.

8 מוציאים מיד את העוגה מהתנור ומסדרים עליה את פרוסות התפוחים האדומים בצורת ספירלה. משאירים שוליים נקיים.

9 מברישים את פרוסות התפוחים בשארית מיץ הלימון ומחזירים לתנור לעוד 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

10 מניחים לעוגה להצטנן מעט לפני שמשחררים אותה מהתבנית. מחממים את ריבת המשמשים עם המים ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מברישים את החלק העליון של העוגה כדי להקנות לה זיגוג מבריק. מגישים את העוגה כשהיא חמימה.