אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

מאפינס מייפל, קינמון ופקאן

לצד כל קלאסיקות המאפינס האהובות, אנחנו בהחלט ממליצים לכם לגוון מדי פעם עם משהו חדש. המתכון הבא עושה זאת יופי, עם שילוב שישחק לכם בכל בלוטות הטעם

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 15/08/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 215 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

למאפינס (תבנית שקעים של 12 יחידות):

2 ביצים L

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה 38% שומן

1 כפית תמצית וניל

70 גרם (שליש כוס) סוכר

30 מ"ל (2 כפות) מייפל

1 כפית קינמון טחון

קורט מלח

140 גרם (1 כוס) קמח

1 כפית אבקת אפייה

לקישוט:

40-50 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס (או כל סוג אגוזים אחר)

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר (מנג'טים).

2 טורפים בקערה את הביצים, השמנת, הווניל, הסוכר, המייפל, הקינמון והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לאחידות.

4 יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים אותם כמעט עד שפתם.

5 מפזרים את האגוזים על הבלילה.

6 אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים את המאפינס לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים (מומלץ להגיש את המאפינס חמימים מעט או בטמפרטורת החדר).

* ניתן לשמור את המאפינס בין 4 ל-5 ימים בכלי אטום, או להקפיא אותם לתקופה של עד חודש.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש אגוזים