אוכל
תמונת AVI׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

פלאן

קינוח ארגנטינאי קלאסי

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 07/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

4 כוסות חלב מלא טרי
9 כפות גדושות סוכר
9 ביצים
2 כפיות תמצית וניל אמיתית

לקרמל

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות1. שמים את כל חומרי הפלאן בקערה ומקציפים עם מטרפה או מיקסר כחמש דקות.2. לוקחים כלי עגול חסין חום ומפזרים בתחתיתו חצי כוס סוכר. מכניסים את הכלי עם הסוכר לתנור ואופים עד שהסוכר נמס לגמרי ומקבל צבע חום ענברי.3. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים פנימה בעדינות את תערובת הפלאן. מכסים בנייר כסף. מחזירים לתנור (עדיין 180 מעלות) ואופים כ-25-30 דקות. מוציאים ומקררים מעט.4. הופכים את התבנית על צלחת הגשה גדולה. מגישים עם קצפת לא מתוקה וריבת חלב.