אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

הכי מתוקה שיש: קוקי פאי

זוכרים שכשהיינו ילדים הכריחו אותנו להסתפק בממתק אחד? אז הנה, עכשיו אנחנו כבר גדולים ויכולים להכין עוגה מלאה בממתקים שאנחנו הכי אוהבים ואף אחד לא יגיד לנו כלום. להפך, מקסימום יבקשו חתיכה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 27/08/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים (למידת כוס של 200 מ"ל):

150 גרם חמאה, מומסת

2 ביצים מידה M

170 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה

200 גרם (2/3 1 כוסות) קמח

קורט מלח

150 גרם סוכריות עדשים

100 גרם גביעי חמאת בוטנים או ממתקי שוקולד שאתם אוהבים

100 גרם עוגיות אוראו

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החמאה המומסת (מצוננת מעט) ביחד עם הביצים והסוכר. מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

2 מוסיפים חצי מכמות העדשים ומערבבים בעדינות.

3 משמנים ומקמחים תבנית פאי או פיצה (למי שאין אפשר גם תבנית קפיצית) בקוטר 26 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית, ומשטחים באופן שווה.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות. מוסיפים את יתר העדשים, את גביעי חמאת הבוטנים ואת עוגיות האוריאו מעל ואופים במשך 30 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אבטיח
>> ציפינו עוף בקורנפלקס וזה מה שיצא