עוגיות דבש ותבלינים
בצורות עליזות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגיות טעימות אלה הן בשורה טובה למי שרגיש לגלוטן שבחיטה.
הן עשויות מדגן עתיק הנקרא כוסמין (spelt), קרוב משפחה רחוק של החיטה. כיום ניתן להשיג כוסמין בכל חנויות הטבע. הכוסמין דומה לחיטה, אך הוא עשיר ממנה בחלבון, במינרלים, בוויטמינים מקבוצת B, בשומנים חשובים ובסיבים. ערכים תזונתיים חיוניים אלה נהרסים כמעט כליל בתהליך טחינת החיטה, אך לא בטחינת הכוסמין. בנוסף, הכוסמין מּסיס היטב במים, ולכן מרכיביו המזינים נספגים במהירות בגוף. אף על פי שהכוסמין מכיל רמות גבוהות של גלוטן (האלרגן הנמצא בחיטה), הוא נעכל בקלות על ידי אנשים הרגישים לחיטה.
מרכיבים (60 מנות):
1 כוס קמח כוסמין (או קמח חיטה מלא)
1 כוס שקדים טחונים
4 כפות דבש
50 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה לחתיכות קטנות
1 ביצה, טרופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית זנגביל טחון
¼ כפית הל
קורט פלפל לבן
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
מעט קמח נוסף לרידוד
סוכר וניל מתוצרת בית, לזרייה
אופן ההכנה:
1 שמים את כל החומרים בקערה, מלבד סוכר הווניל. לשים את הבצק בידיים, רק עד שמתקבל בצק חלק. זהירות, הבצק עדין! אם הוא דביק, מוסיפים 2-1 כפות קמח. מעצבים את הבצק לכדור. 2 עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה לפחות. 3 לאחר שהבצק התקרר, מוציאים אותו מהמקרר. מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה. מחממים את התנור ל150c. 4 מקמחים משטח עבודה נקי. מרדדים בעדינות את הבצק במערוך לעובי של כ4-3 מ"מ. יש לטפל בבצק בזהירות רבה. 5 חותכים את הבצק בחותכנים לעוגיות בעלות צורות שונות. מעבירים אותן בזהירות לתבניות האפייה המרופדות. 6 אוספים את שאריות הבצק לכדור, מרדדים שוב וחותכים עוגיות נוספות. חוזרים על הפעולה עד לגמר הבצק. 7 אופים את העוגיות בתנור החם במשך 18 דקות בדיוק. כדי שהאפייה תהיה אחידה, מסובבים את התבנית בתוך התנור אחרי 9 דקות. העוגיות מוכנות ברגע ששוליהן השחימו מעט. 8 מוציאים בזהירות את התבניות מהתנור. מניחים לעוגיות להצטנן בתבניות 20 דקות לפני שמעבירים אותן לכלי אטום. אם רוצים, מאבקים את העוגיות בסוכר וניל מתוצרת בית לפני ההגשה.