אוכל
צילום׃ שחר פליישמן

עוגת פירות יבשים וברנדי

עוגה בחושה מקורית ופשוטה עם ניחוח ברנדי מפתה

מיקי שמו | mako | פורסם 16/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לפירות בברנדי

150 גרם פירות מיובשים חתוכים לקוביות
50 מ"ל ברנדי

לעוגה

450 גרם חמאה רכה
450 גרם סוכר לבן
4 ביצים בגודל XL
450 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 משרים את הפירות היבשים בברנדי לפחות לשעה אחת. 2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה. 2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב. 3. מוסיפים תמצית וניל ושמנת מתוקה, מערבבים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. 4. מסננים את הפירות מיובשים ומסיפים לבלילה. 5. משמנים את התבנית, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים ב-160 מעלות כ- 50 דקות.