צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
עוגיות חמאה ופקאן
על פניו הן נראות הכי פשוטות שיש: עוגיות חמאה שנפרסו לעיגולים מנקניק בצק. אבל בזכות שילוב מנצח של חמאתיות, פקאן ונגיעה קטנטנה של מלח, נוצר כאן ביס עם פוטנציאל התמכרות מסוכן. נראות תמימות, אבל תיזהרו
עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako
| פורסם 23/02/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם חמאה
1 כוס קמח
שליש כוס סוכר לבן
3 כפות חלב
קורט מלח
100 גרם פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, סוכר, חלב ומלח עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בבצק.
2 מחלצים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים אותו על ניילון נצמד, יוצרים צורת נקניק ומכניסים למקפיא למשך כחצי שעה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. פורסים את נקניק הבצק לדיסקות בעובי 2-3 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מכניסים לאפייה כ-10 דקות, עד הזהבה.
5 מוציאים מהתנור, מצננים ואורזים בקופסה אטומה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
* העוגיות יישמרו בטמפרטורת החדר כשבוע.