אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד ופירות יבשים ללא אפייה

מה יוצא כשמשלבים פיסטוקים, דובדבנים ושוקולד? עוגה אנגלית משגעת

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 10/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

220 גרם שוקולד מריר 60%

50 גרם חמאה

150 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (32% או 38%)

100 גרם פיסטוקים, מקולפים וקצוצים

200 גרם צימוקים או דובדבנים חמוצים מיובשים, שהושרו לילה ברום

200 גרם עוגיות שיבולת שועל מרוסקות או פתי בר (אני השתמשתי בפתי בר ויצא מעולה)

אבקת קקאו איכותית, לפיזור

אופן ההכנה:

1 ממיסים בבן מארי חם (סיר כפול עם מים רותחים בתחתית) את השוקולד המריר והחמאה, עד שנוצרת תערובת חלקה (כ-6 דקות). מורידים מהאש ומערבבים היטב עם מטרפה. מניחים להתקרר כמה דקות.

2 מקציפים את השמנת עד ליצירת קצפת קלילה.

3 מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת עד שהוא נטמע.

4 מוסיפים את הדובדבנים/צימוקים, את הפיסטוקים והעוגיות ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה.

5 מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק גדולה, מחליקים מלמעלה ומצמידים ניילון נצמד.

6 מעבירים למקרר למינימום 4 שעות.

7 לפני ההגשה מפזרים קקאו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!