אוכל
צילום׃ יהודה סלומון, קטנטנות - הקאפקייקס הכי טובות שיש, הוצאת קוראים

קאפקייקס ערימות שוקולד

שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן. כל כך הרבה שוקולד, עד שאין צורך בקרם או בציפוי אחר

דנית סלומון | קטנטנות - הקאפקייקס הכי טובות שיש, הוצאת קוראים | פורסם 28/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית:

תבנית 12 שקעים מרופדת ב־12 עטרות נייר לאפייה מס' 2 (רצוי כסופות או מוזהבות)

קאפקייקס:

½ כוס סוכר חום מהודק

¼ כוס שמן (עדיף תירס או חמניות)

1 ביצה

½ כפית תמצית וניל

¼ כוס קמח תופח מאליו

2 כפות אבקת קקאו

75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

½ כוס מטבעות קטנים של שוקולד חלב

¼ כוס מטבעות קטנים של שוקולד לבן או שוקולד־צ'יפס לבנים

½ כוס אגוזי פקאן, קצוצים דק

12 מטבעות גדולים של שוקולד לבן, או חצאי פקאן יפים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. שמים את הסוכר החום בקערת ערבול בינונית. מוסיפים שמן, ביצה ותמצית וניל. מנפים את הקמח עם אבקת הקקאו לקערה קטנה.

2 שמים את קוביות השוקולד בקערית חסינת־חום ויוצקים עליהן כוס מים חמים מאוד מהקומקום (המים החמים צריכים לכסות לגמרי את השוקולד). משהים כ־2 דקות, כדי להניח לשוקולד להתרכך.

3 בינתיים, מערבלים את תערובת הסוכר, השמן והביצה במהירות בינונית במשך 2-1 דקות. שופכים את כל המים החמים מקערית השוקולד (נזהרים לא לשפוך את השוקולד יחד עם המים). מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת השמן והסוכר ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח והקקאו ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים מטבעות של שוקולד חלב ושוקולד לבן ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים בכף.

4 מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר שבתבנית - ½1 כפות לכל עטרת (רצוי להשתמש בכף מידה כדי להבטיח חלוקה שווה). אין צורך ליישר את התערובת, היא צריכה להיראות כערימה לא מסודרת של בצק. אופים במרכז התנור במשך 17 דקות. דוחפים מטבע גדול של שוקולד לבן או חצי פקאן לתוך מרכז כל עוגה. אופים במשך 3 דקות נוספות (לא יותר, אחרת השוקולד הלבן יתחיל להראות סימני חריכה). מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות בתבנית ומעבירים לרשת מתכת או למגש להשלמת הצינון.

* טיפ: אם אין תבנית שקעים מתאימה, משתמשים בעטרות נייר כפולות: מפרידים את ערמת עטרות הנייר לעטרות בודדות ומסדרים 12 עטרות בתבנית שטוחה גדולה - משאירים רווחים גדולים בין העטרות. מכניסים עטרת נייר שנייה לתוך כל עטרת נייר שבתבנית. העטרת החיצונית מספקת תמיכה לעטרת הפנימית.

>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק