אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

טארט קרם פסיפלורה

תחתית פריכה ועליה מלית פירותית אפויה, ענוגה ומבושמת. המשקיענים מוזמנים לקשט בקרמל

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
מומלץ מאוד: משקל דיגיטלי
בקבוק הכי פשוט של תינוקות (עולה 10 שקלים), למדידת הנוזלים
נייר אפייה לקישוט הקרמל, או קונוס מתכת אם יש

לבצק

200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2.5 כפיות חלב
250 גרם קמח

לקרם פסיפלורה

3 ביצים
125 גרם סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
75 מ"ל מיץ פסיפלורה, מסונן מגרעינים
מיץ מתפוז אחד
מעט מיץ לימון (לא חובה)
150 מ"ל שמנת מתוקה

לקצפת

1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר

לקישוט קרמל

1 כוס סוכר
מעט מים

אופן ההכנה:

1 מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.

2 מוסיפים את הווניל, הביצה והחלב, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בתערובת.

4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

5 מרדדים את הבצק הקר לעובי כ-6 מ"מ. משטחים בתבנית (תחתית ושוליים), מחוררים במזלג ומחזירים לתנור ל-15 דקות.

6 בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

7 אופים את הבצק אפייה עיוורת 15 דקות (מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה, מפזרים קטניות שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח ומכניסים לתנור).

8 מסירים את נייר הכסף או נייר האפייה והקטניות ואופים לפחות 10 דקות נוספות, או עד שהבסיס יציב ויבש. מניחים במקרר.

9 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המילוי:

1 טורפים בקערה את הביצים והסוכר, ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הפסיפלורה, מיץ התפוזים, מיץ הלימון והשמנת המתוקה.

2 מערבבים הכל יחד ומשתדלים שלא ייווצרו בועות.

3 טועמים, ומוסיפים טעמים חמוץ או מתוק אם רוצים. שימו לב, טעם המלית לא ישתנה הרבה אחרי האפייה.

4 יוצקים את המילוי לקלתית האפויה.

5 אופים ב-160 מעלות 30-35 דקות, גם אם המילוי נראה לכם עדיין רוטט ולא מוכן. בצינון הוא יתייצב.

מכינים את קישוט הקרמל, אם רוצים:

1 שמים את הסוכר בסיר בינוני ומניחים מעל אש בינונית. זולפים מים עד הספגת הסוכר ולא יותר, ומערבבים להמסה.

2 ממשיכים לבשל עד לקבלת צבע ענברי (זהוב מעט כהה), ומורידים מיד מהאש.

3 זולפים צורות בעזרת מזלג בצורה חופשית על נייר אפייה, מחכים לצינון ושוברים לחתיכות. אם יש קונוסים, זולפים את הקרמל עליהם.

הגשה:

1 מקציפים את חומרי הקצפת לקבלת קצפת רכה.

2 נועצים בכל פרוסה חתיכת קרמל, ומגישים עם הקצפת.