טארט קרם פסיפלורה
תחתית פריכה ועליה מלית פירותית אפויה, ענוגה ומבושמת. המשקיענים מוזמנים לקשט בקרמל
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
מומלץ מאוד: משקל דיגיטלי
בקבוק הכי פשוט של תינוקות (עולה 10 שקלים), למדידת הנוזלים
נייר אפייה לקישוט הקרמל, או קונוס מתכת אם יש
לבצק
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2.5 כפיות חלב
250 גרם קמח
לקרם פסיפלורה
3 ביצים
125 גרם סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
75 מ"ל מיץ פסיפלורה, מסונן מגרעינים
מיץ מתפוז אחד
מעט מיץ לימון (לא חובה)
150 מ"ל שמנת מתוקה
לקצפת
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
לקישוט קרמל
1 כוס סוכר
מעט מים
אופן ההכנה:
1 מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
2 מוסיפים את הווניל, הביצה והחלב, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בתערובת.
4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
5 מרדדים את הבצק הקר לעובי כ-6 מ"מ. משטחים בתבנית (תחתית ושוליים), מחוררים במזלג ומחזירים לתנור ל-15 דקות.
6 בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
7 אופים את הבצק אפייה עיוורת 15 דקות (מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה, מפזרים קטניות שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח ומכניסים לתנור).
8 מסירים את נייר הכסף או נייר האפייה והקטניות ואופים לפחות 10 דקות נוספות, או עד שהבסיס יציב ויבש. מניחים במקרר.
9 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
מכינים את המילוי:
1 טורפים בקערה את הביצים והסוכר, ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הפסיפלורה, מיץ התפוזים, מיץ הלימון והשמנת המתוקה.
2 מערבבים הכל יחד ומשתדלים שלא ייווצרו בועות.
3 טועמים, ומוסיפים טעמים חמוץ או מתוק אם רוצים. שימו לב, טעם המלית לא ישתנה הרבה אחרי האפייה.
4 יוצקים את המילוי לקלתית האפויה.
5 אופים ב-160 מעלות 30-35 דקות, גם אם המילוי נראה לכם עדיין רוטט ולא מוכן. בצינון הוא יתייצב.
מכינים את קישוט הקרמל, אם רוצים:
1 שמים את הסוכר בסיר בינוני ומניחים מעל אש בינונית. זולפים מים עד הספגת הסוכר ולא יותר, ומערבבים להמסה.
2 ממשיכים לבשל עד לקבלת צבע ענברי (זהוב מעט כהה), ומורידים מיד מהאש.
3 זולפים צורות בעזרת מזלג בצורה חופשית על נייר אפייה, מחכים לצינון ושוברים לחתיכות. אם יש קונוסים, זולפים את הקרמל עליהם.
הגשה:
1 מקציפים את חומרי הקצפת לקבלת קצפת רכה.
2 נועצים בכל פרוסה חתיכת קרמל, ומגישים עם הקצפת.