אוכל
צילום׃ טליה בנימיני, מתוק בריא

רולדת שוקולד ללא סוכר, ללא קמח וללא פחמימות

הרבה דברים אפשר להגיד על טרנד התזונה הקטוגנית, אבל נקודת זכות אחת אי אפשר לקחת ממנו: אחרי שנים של התנזרות הוא מחזיר את האפשרות ליהנות מקינוחים מושחתים וטעימים, גם אם בגרסה טיפה אחרת. נגיד רולדה

טליה בנימיני | מתוק בריא | פורסם 05/12/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מכירים את הרולדה שקונים בסופר? עוגת חנק עם המון קרם מרגרינה וציפוי של צמקאו? פעם הייתי מכורה לעוגות האלה, ברמה שיכולתי לאכול אחת שלמה בלי להתבלבל. מאז עברו הרבה שנים שבהן לא נגעתי במאכלים כאלה (משתדלת לאכול בריא) – עד שהגיע טרנד הדל פחמימה וסחף גם אותי. בזכותו יכולתי להחזיר לחיי מאכלים נשכחים, מבלי לחרוג ממסגרת התזונה שלי ובלי נקיפות מצפון. גם רולדה שוקולד, אבל אחרת. רולדה 3.0!

האחיות קרדשיאן עשו גלים כשחשפו את התזונה הקטוגנית שלהן, אבל הן לא היחידות. טרנד הדל פחמימה שוטף את העולם עם שיטות תזונה כמו קיטו, פליאו, אטקינס, סיוון אופירי הישראלית ועוד ועוד. המשותף לכולן הוא הימנעות מאוכל מעובד והפחתה ניכרת בצריכת הפחמימות. התזונה החדשה הופכת את פירמידת המזון שגדלנו עליה על ראשה - הפחמימה אינה נמצאת בבסיס והשומן כבר אינו האויב. כאן לא סופרים קלוריות, אם כבר אז פחמימות.

ברגע שמתיידדים עם השומן ונפרדים ממרבית הפחמימות, מגלים שאפשר להכין קינוחים מופלאים עם קרוב לאפס פחמימות. קינוחים כאלה יעזרו לכם ליהנות מהאוכל ולהתמיד בתזונה דלת פחמימות לאורך זמן, אם אתם מעוניינים לרזות, לשמור על המשקל או פשוט נמנעים מסוכר או גלוטן.

אל תטעו בה, רולדה שוקולד 3.0 רק נראית תמימה. בפועל היא נכלולית גדולה. אין בה גרם אחד של קמח, סוכר או גלוטן ועדיין קשה לעמוד בפניה. בכל גיל. בכל העוגה יש כ-16 גרם פחמימות, כך שאם תחלקו אותה לעשר מנות תקבלו בכל אחת רק קצת יותר מגרם וחצי פחמימה. היא קלה להכנה, מהירה ומרשימה, מעולה לאירוח ואפשר לגוון אותה בלי סוף: לשלב מילויים וציפויים יצירתיים, קרם שוקולד, וניל, אגוזים, תוספת ריבה ללא סוכר או פירות טריים, יבשים או מופשרים. את כולם היא תקבל באהבה.

לטובת מי שכן סופר קלוריות ומעדיף תזונה דלת שומן, תמצאו כאן אלטרנטיבה אלגנטית למילוי בסגנון דרום איטליה (ללא שמנת). היא תאפשר לכם ליהנות מפרוסה נדיבה עם רק 60 קלוריות וכ-3 גרם פחמימה. לשם השוואה, בפרוסה של רולדת שוקולד קנויה יש לפחות 150 קלוריות ו-20-30 גרם פחמימה.

מרכיבים :

3 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים וחלמונים

6 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטאנגו או סטיביה ללא תוספים)

3 כפות אבקת קקאו הולנדי (מכיל חצי מהפחמימות של קקאו רגיל והטעם שוקולדי בהרבה)

כפית תמצית וניל איכותית

כפית אבקת אפייה

כפית קסנטן גם (ראו הערה בסוף)

כפית חומץ תפוחים טבעי

אופציה 1 - מילוי קרם שמנת דל פחמימה (קטוגני):

מכל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת פודינג וניל ללא סוכר

2 כפות ממתיק אבקתי

2 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי

2 כפות גבינת מסקרפונה

כפית תמצית וניל איכותית

אופציה 2 - מילוי קרם ריקוטה (דל פחמימה ושומן):

2 חבילות גבינת ריקוטה למריחה 5%

2 כפות אבקת פודינג וניל ללא סוכר

2 כפות ממתיק במרקם אבקת סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים במעט תרסיס שמן (אפשר שמן זית).

2 מוסיפים 5 כפות ממתיק אבקתי לקערת החלבונים ומקציפים לקצף יציב. מוסיפים כף אחת של ממתיק אבקתי לקערת החלמונים ומקציפים דקה עד שתיים לקרם בהיר.

3 מוסיפים אבקת קקאו, תמצית וניל ואבקת אפייה לקרם החלמונים ומקציפים לאיחוד. בשלב הזה הקרם הופך סמיך ממש כמו שוקולד למריחה.

4 מעבירים שליש מתערובת הקצף אל תערובת השוקולד וממשיכים להקציף עד שאחיד.

5 מפזרים קסנטן גם על פני התערובת ומקציפים שוב כמה שניות, עד שהאבקה נבלעת.

6 מעבירים את תערובת השוקולד אל קערת הקצף הנותר ומקפלים עם מרית גומי רק לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים כפית חומץ ומקפלים שוב בעדינות. מרגע שסיימתם את הקצפת החלבונים חשוב לעבוד מהר כי הקצף הולך ונשבר.

7 שופכים את התערובת על מרכז נייר האפייה המשומן ומורחים בעזרת הלקקן לצורת מלבן בעובי כ-2 ס"מ. אופים בשליש התחתון של התנור כ-20 דקות עד שהעוגה יציבה ויבשה.

8 מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים 2-3 דקות. בעוד העוגה חמה מגלגלים אותה עם הנייר כמו שמגלגלים סושי, ומניחים לה להתקרר כאשר היא מגולגלת, כרבע שעה ולא יותר (אחרת העוגה תתייבש ותהיה פחות אלסטית לשלב המילוי).

9 בינתיים מכינים את המילוי: למילוי קרם שמנת מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת פודינג וממתיק לקרם סמיך שהמקצפים משאירים בו סימן. מוסיפים גבינות ותמצית וניל ומקציפים עוד דקה לאיחוד. למילוי קרם ריקוטה איטלקי מערבבים בקערה את כל המרכיבים לקרם אחיד.

10 מרכיבים את העוגה: כשהעוגה פושרת למגע פותחים בעדינות את הגלגול ומסירים את נייר האפייה. אם הבסיס נשבר מעט בעת הפתיחה אל דאגה, לאחר הגלגול והפריסה לא יהיה לזה זכר.

11 מורחים את החלק הפנימי של העוגה בשליש מהקרם בשכבה אחידה. משאירים בצד הארוך של המלבן (זה שהיה הכי חיצוני בגלגול) שוליים נקיים של כ-5 ס"מ ללא קרם.

12 מגלגלים את הרולדה מהצד עם הקרם לכיוון השוליים הנקיים, וסוגרים. מניחים את הרולדה המגולגלת על צלחת הגשה ארוכה כשהסגירה כלפי מטה.

13 מורחים את הרולדה מבחוץ במחצית מהקרם שנותר ומחליקים עם סכין רחבה או פלטה.

14 את הקרם שנשאר מעבירים לשקית זילוף קטנה עם צנתר כוכב, ומקשטים את העוגה. לחלופין אפשר לקשט את הרולדה בגילופי שוקולד (קוביית שוקולד מריר שגילפתם בקולפן) או בחופן פירות יער.

15 מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות למשך לילה לפחות. הרולדה משתבחת למחרת.

טליה היא בעלת הבלוג מתוק בריא

רולדת שוקולד ללא פחמימות - ההכנה (צילום: טליה בנימיני, מתוק בריא)
רולדת שוקולד|צילום: טליה בנימיני, מתוק בריא

הערות:

** קסנטן גם הוא מייצב דל פחמימה שתורם אלסטיות לבצק. ניתן להשיג אותו בחנויות טבע ופיצוחים או בחנויות חומרי גלם לאפייה. אפשר להכין את הרולדה גם בלעדיו, אבל קחו בחשבון שהבצק יישבר יותר בעת הגלגול (מבחינת התוצאה הסופית והטעם לא יהיה הבדל).

** גיוונים: אפשר למרוח את הבצק האפוי במעט ריבה ללא סוכר, מתחת לשכבת הקרם (לא במקומו). לקרם עצמו ניתן להוסיף לאחר המריחה ולפני הגלגול מעט פירות יער טריים או מופשרים, לקבלת מעין גרסה מגולגלת של עוגת היער השחור.