אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוגת גבינה פירורים של קונדיטוריות

רוצים להכין עוגת גבינה פירורים יציבה ויפה, כמו שקונים אצל קונדיטורים נחשבים? אסטלה מנדבת את המתכון שלה בשילוב עם קפה לנדוור, ותראו איזה יופי - היא אפילו עושה לכם כמה ויתורים

| קפה לנדוור | פורסם 12/11/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתחתית והפירורים:

150 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר (כוס ורבע)

180 גרם קמח (כוס ועוד 4 כפות)

למלית:

12 גרם אבקת ג'לטין דגים (בדרך כלל זה חצי חבילה)

שליש כוס מים קרים

750 גרם גבינה, 5% או 9%

150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)

50 גרם אינסטנט פודינג וניל (4 כפות)

קליפה מגוררת מלימון אחד

380 גרם שמנת מתוקה 35% (קופסה וחצי)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפירורים: מכניסים את החמאה, הסוכר והקמח למעבד מזון עם להב מתכת ומפעילים עד שמתקבלים פירורים גסים. משטחים מחצית מהכמות בתוך רינג בקוטר 24 ס"מ (אם אין, אפשר להסתפק בתבנית 24 רגילה) ואופים ב-160 מעלות 15-20 דקות. את הכמות הנותרת מפזרים על תבנית אפייה ואופים כ-20 דקות (אם משתמשים בתכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות ביחד).

2 מכינים את המלית: יוצקים על הג'לטין את המים הקרים ומחכים 5 דקות. מכניסים למיקרו ל-20 שניות, מוציאים ומוודאים שלא נשארו גבישי ג'לטין. מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, האינסטנט פודינג וגרידת הלימון. מוסיפים לקערת הג'לטין כשלישי מתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הג'לטין והגבינה בחזרה לתערובת הגבינה.

3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצף מאוד רך, כמעט נוזלי, ומערבבים לתוך תערובת הגבינה בתנועות קיפול.

4 אם רוצים, מצמידים לשולי התבנית שקף לעוגה (הוא יסייע בחילוץ העוגה בקלות). מניחים את תחתית הבצק העגולה שאפינו בשלב הראשון, ומוזגים את המלית. מעבירים לקירור של שעתיים לפחות, עד שהמלית מתייצבת. מפוררים את שארית הבצק מלמעלה, ומעבירים למקפיא לכשעה.

5 מוציאים את העוגה מהמקפיא חצי שעה לפני ההגשה. שומרים במקרר.

המתכון באדיבות רשת "קפה לנדוור" ואמנית הקונדיטוריה אסטלה, המשיקים את "Landwer's Bakery" – קולקציית קינוחי בוטיק הכוללת כ-20 קינוחים חדשים.

 

>> והנה פאי מדליק ללא אפייה