חיתוכי שוקולד עם ריבת תפוז
שילוב נהדר בין פאי לבין בראוניז, שכיף לחסל חיסול ממוקד. נדרשת מעט יותר השקעה, אך התוצאה בהחלט שווה. מי שלא אוהב שוקולד ותפוזים מוזמן לוותר על ריבת התפוז. ושימו לב שיש לאפות את החיתוכיות פעמיים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (30 ריבועים):
150 גרם חמאה רכה
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
4 כפות אבקת קקאו, מנופה
4 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
1 כפית מחית וניל או גרגירי וניל
לציפוי הבצק:
1 כוס (330 גרם) ריבת תפוז איכותית
למלית:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
200 גרם חמאה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
4 כפות סוכר חום כהה
5 ביצים
5 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 לבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד.
2 מעבירים את הבצק לתבנית בגודל 30x20 ס"מ משומנת ובעזרת האצבעות משטחים לשכבה אחידה. אופים כ-12 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים מעט (לא מכבים את התנור).
3 לציפוי: מורחים את הריבה על פני הבצק האפוי.
4 למלית: ממיסים את השוקולד, החמאה ושני סוגי הסוכר במיקרוגל או בסיר קטן מעל להבה נמוכה. מערבבים לקרם חלק (אם בישלנו על הכיריים, מסירים מהאש). מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים אחרי כל תוספת.
5 מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. יוצקים את הבלילה על הריבה.
6. מחזירים את העוגה לתנור ואופים כ-20 דקות עד שהמלית מתייצבת.
7 מוציאים מהתנור ומצננים היטב. חותכים למלבנים, לריבועים או אפילו למשולשים ושומרים בקופסה אטומה. אם לא מחסלים את העוגה תוך יום, שומרים במקרר.