צילום׃ עוגיו.נט
פרסות חמאה ושקדים
נחמה קטנה ומתוקה ליד הקפה
| עוגיו.נט
| פורסם 14/01/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
175 גרם קמח לבן
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
85 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
ביצה גדולה
חצי כפית משחת וניל אמיתית
70 גרם שקדים מולבנים טחונים
אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ושקדים טחונים, עד קבלת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים את הביצה והוניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק. 2. מצננים את הבצק למשך כחצי שעה במקרר. 3. מחממים תנור ל175 מעלות. 4. יוצרים מהבצק צורות של פרסה ומסדרים ברווחים על גבי תבנית עם נייר אפייה. מצננים את התבניות כחצי שעה נוספת. 5. אופים את העוגיות כ10-12 דק', עד שהן מזהיבות בתחתית ומעט בשוליים שלהן. מצננים אותן כרבע שעה, ובעודן חמימות טובלים אותן באבקת סוכר. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה.