אוכל

עוגת צנוברים

עוגה נהדרת וקלה להכנה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר וניל
מיץ וקליפה מגורדת משני לימונים
4 ביצים
120 גרם קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם צנוברים (50 גרם קצוצים והשאר שלמים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות. 2. מקציפים את החמאה וסוכר בוניל במיקסר במשך כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ומבריקה. 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה עד שהן נבלעות לגמרי בתערובת. 4. מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ומערבלים. 5. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח ואת הצנוברים הקצוצים ומערבלים לתערובת אחידה. 6. משמנים תבנית אפייה מאורכת (אינגליש קייק) בחמאה ומפזרים בה מעט סוכר. 7. מפזרים 50 גרם צנוברים שלמים בתחתית התבנית. יוצקים מעליהם את התערובת. 8. מכניסים לתנור ואופים כחמישים דקות עד שהעוגה יציבה לגמרי.