פאי פירות אפוי
אגסים מסוכרים שטובעים בקרם שקדים מענג ומונחים את בסיס בצק פריך וחמאתי
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית פאי בקוטר 18 ס"מ
לבצק הפריך
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם השקדים
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
לתערובת האגסים
5 כוסות מים
5 אגסי ביס-קוקטייל ירוקים (או חצאים של אגס רגיל. אפשר להכין יותר ולשמור שבוע במקרר)
2 כוסות סוכר
פלח לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.
2 מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הוניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
3 מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.
4 מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.
5 מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
6 ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים.
7 מכינים את תערובת האגסים: מקלפים את האגסים (אבל משאירים את הגבעול). מכניסים את כל החומרים לסיר, מביאים לרתיחה ומצננים.
8 מסננים את האגסים, מטביעים אותם בתוך קרם השקדים ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.