אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פאי פירות אפוי

אגסים מסוכרים שטובעים בקרם שקדים מענג ומונחים את בסיס בצק פריך וחמאתי

מיקי שמו | mako | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית פאי בקוטר 18 ס"מ

לבצק הפריך

1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל

לקרם השקדים

100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן

לתערובת האגסים

5 כוסות מים
5 אגסי ביס-קוקטייל ירוקים (או חצאים של אגס רגיל. אפשר להכין יותר ולשמור שבוע במקרר)
2 כוסות סוכר
פלח לימון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.

2 מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הוניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.

3 מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.

4 מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.

5 מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.

6 ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים.

7 מכינים את תערובת האגסים: מקלפים את האגסים (אבל משאירים את הגבעול). מכניסים את כל החומרים לסיר, מביאים לרתיחה ומצננים.

8 מסננים את האגסים, מטביעים אותם בתוך קרם השקדים ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.