אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, BERKO MADE

פינוק שוקולד מהיר

רבע שעה הכנה, עוד רבע שעה בתנור - ויש לכם את מאפינס השוקולד הכי מושחתים וכיפיים שאתם יכולים להעלות על דעתכם. הסוד הוא תוספת קטנטנה שדוחפים לתוך הבלילה לקראת הכניסה לתנור

שרון ברקוביץ | BERKO MADE | פורסם 11/08/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-7 גביעי נייר בקוטר 5 ס"מ:

תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

3 ביצים גודל L

150 גרם סוכר חום

חצי כפית תמצית וניל

50 גרם קמח

שוקולד לבן ו/או טופי קרמל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומשמנים את גביעי הנייר בתרסיס שמן או חמאה.

2 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו כ-30 שניות. מערבבים היטב עד שאין גושים (אם השוקולד לא נמס אפשר להחזיר למיקרו לעוד 20-30 שניות). מעבירים למקרר (או מניחים כ-15 דקות בטמפרטורת החדר).

3 מקציפים את הביצים (בשלמותן) כדקה, מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים להקציף עוד דקה.

4 מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף.

5 מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים בעדינות, כדי שהקמח לא יעוף החוצה. מפעילים את המיקסר שוב רק עד שהתערובת אחידה.

6 מעבירים את הבלילה לגביעי הנייר.

7 אם רוצים, מוסיפים לכל גביע טופי קרמל אחד או מעט שוקולד לבן ומטביעים אותם בעזרת כף.

8 אופים 15 דקות, עד שהחלק העליון מתייצב אבל הבפנים עדיין רך.

9 מוציאים, מקררים מעט והופכים על צלחת הגשה (אפשר גם לאכול ישר מגביעי הנייר).

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם

בתיאבון!