פינוק שוקולד מהיר
רבע שעה הכנה, עוד רבע שעה בתנור - ויש לכם את מאפינס השוקולד הכי מושחתים וכיפיים שאתם יכולים להעלות על דעתכם. הסוד הוא תוספת קטנטנה שדוחפים לתוך הבלילה לקראת הכניסה לתנור
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-7 גביעי נייר בקוטר 5 ס"מ:
תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3 ביצים גודל L
150 גרם סוכר חום
חצי כפית תמצית וניל
50 גרם קמח
שוקולד לבן ו/או טופי קרמל (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומשמנים את גביעי הנייר בתרסיס שמן או חמאה.
2 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו כ-30 שניות. מערבבים היטב עד שאין גושים (אם השוקולד לא נמס אפשר להחזיר למיקרו לעוד 20-30 שניות). מעבירים למקרר (או מניחים כ-15 דקות בטמפרטורת החדר).
3 מקציפים את הביצים (בשלמותן) כדקה, מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים להקציף עוד דקה.
4 מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף.
5 מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים בעדינות, כדי שהקמח לא יעוף החוצה. מפעילים את המיקסר שוב רק עד שהתערובת אחידה.
6 מעבירים את הבלילה לגביעי הנייר.
7 אם רוצים, מוסיפים לכל גביע טופי קרמל אחד או מעט שוקולד לבן ומטביעים אותם בעזרת כף.
8 אופים 15 דקות, עד שהחלק העליון מתייצב אבל הבפנים עדיין רך.
9 מוציאים, מקררים מעט והופכים על צלחת הגשה (אפשר גם לאכול ישר מגביעי הנייר).
לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם
בתיאבון!