אוכל
צילום׃ Yvonne Seidel, קפה מרסנד

בראוניז גבינה של מרסנד

מבית קפה של יותר מ-60 שנה אנחנו מצפים שיגיש משהו מתוק טעים במיוחד ליד הקפה - ובמרסנד לא מאכזבים. אבל החלק המשמח באמת הוא שמהיום אתם (אנחנו) יכולים להכין את המשהו המתוק המופלא הזה גם אצלכם (אצלנו) בבית

| קפה מרסנד | פורסם 11/11/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת הגבינה:

100 גרם חמאה

140 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס פחות כף)

שקית סוכר וניל

450 גרם גבינה לבנה 5 אחוז

3 ביצים

לתערובת השוקולד:

4 ביצים

340 גרם סוכר לבן (כוס ושלושת רבעי פחות כף)

100 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס לא דחוסה)

250 גרם שוקולד מריר 60-70 אחוז

200 גרם חמאה

180 גרם קמח (כוס ועוד 4 כפות)

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 מכינים את תערובת הגבינה: ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

3 מכינים את תערובת השוקולד: טורפים את הביצים ושני סוגי הסוכר בקערה גדולה. ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה (בפולסים של 30 שניות), מוסיפים לתערובת הביצים והסוכר ומערבבים.

4 מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה.

5 מרפדים תבנית 30*40 ס"מ בנייר אפייה ושופכים פנימה את תערובת השוקולד. משאירים מעט בצד, לקישוט.

6 שופכים דרך הצדדים את תערובת הגבינה על תערובת השוקולד. מלמעלה שופכים את שאריות תערובת השוקולד ויוצרים צורת שיש בעזרת סכין.

7 אופים כ-50 דקות. באמצע האפייה מסובבים את התבנית, לקבלת אפייה אחידה.

קפה מרסנד נוסד בשנת 1955 על ידי וולטר וחנה מרסנד בהשראת בתי קפה אירופיים. היום מציע המקום ארוחות בוקר וצהריים, מנות קטנות לצד האלכוהול ומתכונים עם קריצה נוסטלגית בפרשנות עכשווית. לאחרונה נפתחה גלידרייה צמודה לבית הקפה באותה הבעלות, אשר חולקת מרפסת עם בית הקפה. 

בן יהודה 70 פינת פרישמן, תל אביב. 03-5234318.