עוגת אגסים וקרמל הפוכה
קינוח קיצי מתקתק במיוחד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
סוד אחד צופנת העוגה הזאת: הריוויון, אותו מוצר עתיק יומין וחמצמץ, אבן יסוד במקררי הסופר, שמחליף לפעמים שמנת בעוגות והופך אותן למענינות הרבה יותר (זה משהו במרקם ובעוקץ העדין שמתקבל בזכותו, שאי אפשר לעמוד בו). גם ילדים, אגב, מתאהבים מיד.
מרכיבים :
לאגסים בקרמל
1 כוס (140 גרם) סוכר
2 כפות (40 גרם) חמאה
6 אגסים בשלים, קלופים וחצויים
לעוגה
2 ביצים גדולות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
אפשרות: קליפה מגוררת מ-1 תפוז
1 כוס (200 מ"ל) ריוויון
1 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה, מומסת
1/2 1 כוסות (210 גרם) גרם קמח תופח
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2. האגסים בקרמל: יוצקים את הסוכר למחבת ומחממים מעל להבה בינונית, עד שהוא נמס, כ-5 דקות. מבשלים בלי לערבב עוד כמה דקות, רק עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי. מוסיפים את החמאה, מחכים קצת עד שהיא נמסה, מוסיפים את חצאי האגסים, מכסים את המחבת ומבשלים אותם בקרמל 5 דקות מכל צד, או עד שהם מתקרמלים היטב, כלומר ספוגים לגמרי בקרמל. מסירים מהכיריים. 3.העוגה: שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כמה דקות, ל קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את קליפת התפוז (אם רוצים), הריוויון, תמצית הווניל והחמאה ומקציפים עוד דקה. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בעיסה והיא אחידה. מסדרים את האגסים בתבנית במעגל, כשצדם העגול כלפי מטה. יוצקים מלמעלה את העיסה ומורחים אותה במרית כדי ליצור שכבה אחידה. אופים 25-20 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה. 4. ההגשה: מוציאים מהתנור ומשהים כמה דקות. הופכים את העוגה בזהירות על גבי צלחת ומגישים מיד, אפשר עם קצפת, שמנת או גלידה.