אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת יסמין ופיסטוק

עוגה בחושה מיוחדת במינה עם חליטת תה יסמין ופיסטוקים

מיקי שמו | mako | פורסם 16/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

2 תבניות אינגליש, או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לעוגה

450 גרם חמאה רכה
225 גרם סוכר לבן
225 גרם סוכר דמררה
5 ביצים בגודל XL
450 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
מעט גרירת לימון/תפוז
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס שמנת מתוקה
10 גרם תערובת תה יסמין לחליטה
150 גרם פיסטוק גרוס

לפיזור לפני אפייה

1/4 כוס סוכר
1/4 כוס פיסטוק גרוס
1 וחצי כפות תערובת תה יסמין לחליטה

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמנת עם היסמין. משאירים כמחצית השעה להתקרר ומסננים. 2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר (2 הסוגים) עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. 3. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים כ-2 דקות, וממשיכים להוסיף בדרך זו את כל הביצים. 4. מוסיפים את גרידת הלימון/תפוז ואת תמצית הווניל. 5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפיסטוקים, מערבבים, מוסיפים את חליטת השמנת והיסמין ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 6. מורחים את התבניות בחמאה ויוצקים לתוכן את הבלילה. מערבבים בקערה את החומרים לפיזור ומפזרים מעל את התערובת. 7 אופים ב-160 מעלות כ-50 דקות.