אוכל
צילום׃ "השוקולד שלי" בעריכת אלינוער רבין, עמותת "ילדים שלנו"

טארט קרמל ושוקולד

עשוי שכבות מתוקות

דורון פישל | "השוקולד שלי" בעריכת אלינוער רבין, עמותת "ילדים שלנו" | פורסם 05/08/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק לשתי קלתיות:

100 גרם סוכר חום
1 ביצה
20 גרם קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית מוסקט
200 גרם חמאה
200 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים

למריחה:

50 גרם שוקולד לבן מומס

שכבת קרמל לטארט אחד:

200 גרם סוכר
50 גרם גלוקוזה
250 מ"ל שמנת מתוקה מחוממת לסף רתיחה
100 גרם חמאה
125 גרם שוקולד חלב ג'יווארה ולרונה
40 מ"ל ברנדי

גאנאש שוקולד לטארט אחד:

300 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם גלוקוזה
200 גרם שוקולד גוואנחה 70% ולרונה מומס
1 כף קליפת לימון מגוררת
½ כפית תמצית וניל
70 גרם חמאה

לקישוט:

מעט אבקת קקאו
פולי קקאו גרוסים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק, בקערת המיקסר מערבבים היטב את הסוכר עם הביצה והתבלינים. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים ומערבבים עד שהבצק אחיד. מצננים לפחות שעה במקרר. 2. מרדדים את הבצק בשתי תבניות טארט, דוקרים מספר פעמים במזלג, מכסים ברדיד אלומיניום. ממלאים בשעועית או באורז, ואופים כ-15 דקות ב-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים. מורחים את פנים הקלתיות בשוקולד הלבן המומס. 3. להכנת שכבת הקרמל, מקרמלים את הסוכר והגלוקוזה. מוסיפים לאט את השמנת החמה, מקררים מעט ומוסיפים את החמאה והשוקולד ואז את הברנדי. מקררים מעט ויוצקים על הבצק, עד חצי מגובה הקלתית. מקררים מעט. 4. להכנת גאנאש שוקולד, מחממים לסף רתיחה את השמנת והגלוקוזה. מוסיפים את השוקולד, קליפת הלימון והווניל ומערבבים היטב. מקררים ל-40 מעלות ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה ויוצקים לקלתית. מעבירים למקרר לייצוב. 5. לפני ההגשה מקשטים באבקת קקאו וזורים פולי קקאו גרוסים.