אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

מקרון פטל

עוגיה צרפתית מופלאה אחת שהיא בעצם שתי עוגיות קצף צבעוניות במילוי קרם פטל עשיר

שף מוריס אפריאט | וינטאג', קפה פטיסרי | פורסם 03/02/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

105 גרם אבקת סוכר
65 גרם שקדים טחונים
50 גרם חלבון (חשוב לשקול על מנת לשמור על היחס בין המרכיבים)
10 גרם סוכר
צבע מאכל אדום

למלית

110 גרם ביצה
120 גרם סוכר
175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (חשוב שתהיה רכה)
150 גרם פטל קפוא
50 גר שקדים טחונים דק דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 טוחנים יחד במעבד מזון את אבקת הסוכר והשקדים טחונים עד קבלת אבקה דקה מאוד. 

3 מנפים את התערובת באמצעות מסננת דקה. 

4 בקערה יבשה, מקציפים את החלבון והסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה לתוך הקצף את תערובת השקדים.

5 מוסיפים צבע מאכל ומקפלים קלות. מומלץ להוסיף את הצבע בהדרגה כדי להגיע לגוון הרצוי. יש לזכור כי הצבע עשוי לדהות מעט במהלך האפיה.

6 מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט או סיליקון, מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים עיגולים בקוטר של 1-2 ס"מ. אופים את המקרון בתנור שחומם מראש למשך 12 דקות.

7 להכנת המלית: מקציפים יחד בבן מארי את הביצה והסוכר, עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הפטל המומס.

9 כשהקצף מגיע ל-60 מעלות מוסיפים את החמאה והשקדים הטחונים. מצננים במקרר למשך 24 שעות.

10 מסדרים את המקרון בזוגות, ובעזרת שק זילוף מזלפים את הקרם על הצד הפנימי של מקרון אחד, וסוגרים עם הצד הפנימי של המקרון השני. את המקרון מסדרים בכלי אטום ומאכסנים במקרר.