אוכל

סהרוני חמאה ושקדים

אפשר להתחיל איתן את הצום, אפשר לסיים איתן את הצום ואפשר ליהנות מהן בכל אחד מ-363 הימים האחרים בשנה. קערה אחת, 10 דקות עבודה ועוד 10 בתנור, זה הכל

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 10/10/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-25 סהרונים:

200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

חצי כוס אבקת סוכר

כוס וחצי שקדים טחונים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מתכונים לארוחה המפסקת

מתכונים לשבירת הצום

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק נוח לעבודה, אפשר בידיים או במיקסר עם וו גיטרה. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.

3 תולשים מהבצק חתיכות קטנות ויוצרים מהן מעין נקניקים. מקפלים כל נקניק לצורת פרסה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

4 אופים את הסהרונים 10-12 דקות. שימו לב שהם נשארים רכים ולבנים, הם יתקשו רק אחרי הצינון.

5 מפזרים אבקת סוכר.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

סהרונים. אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סהרונים. אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי|צילום: יעל קצב, mako אוכל
סהרוני חמאה ושקדים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סהרוני חמאה ושקדים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** הסהרונים יישמרו שבוע בקופסה אטומה.