צילום׃ mako
עוגיות אגוזים ותפוז עם קרם נוגט
פינוק קטן ופריך במילוי קרמי מתוק - כשר לפסח
אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה
| פורסם 25/03/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
5 חלבונים
80 גרם סוכר
100 גרם אבקת נוגט
200 גרם אגוזי מלך, טחונים דק
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
1/2 כפית משחת וניל
50 גרם חמאה "שרופה", קרה
למלית
70 גרם אבקת נוגט
15 גרם שמן צמחי
אופן ההכנה:
1 מקציפים חלבונים וסוכר לקצף רך אך יציב.
2 מקפלים לתוך הקצף את החומרים היבשים, קליפת תפוז, הוניל והחמאה המומסת.
3 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
4 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים עיגולים דקים בקוטר 2-3 ס"מ.
5 אופים כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים.
6 מערבבים אבקת נוגט עם שמן לקבלת ממרח, מעבירים לשק זילוף מנייר.
7 מזלפים מעט נוגט על צידה השטוח של כל עוגייה ומצמידים כל שתיים ל"סנדוויץ".
8 ניתן לטבול את העוגיות עד חצי מגובהן בשוקולד מריר מומס.