אוכל
צילום׃ mako

עוגיות אגוזים ותפוז עם קרם נוגט

פינוק קטן ופריך במילוי קרמי מתוק - כשר לפסח

אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה | פורסם 25/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

5 חלבונים
80 גרם סוכר
100 גרם אבקת נוגט
200 גרם אגוזי מלך, טחונים דק
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
1/2 כפית משחת וניל
50 גרם חמאה "שרופה", קרה

למלית

70 גרם אבקת נוגט
15 גרם שמן צמחי

אופן ההכנה:

1 מקציפים חלבונים וסוכר לקצף רך אך יציב.

2 מקפלים לתוך הקצף את החומרים היבשים, קליפת תפוז, הוניל והחמאה המומסת.

3 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

4 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים עיגולים דקים בקוטר 2-3 ס"מ.

5 אופים כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים.

6 מערבבים אבקת נוגט עם שמן לקבלת ממרח, מעבירים לשק זילוף מנייר.

7 מזלפים מעט נוגט על צידה השטוח של כל עוגייה ומצמידים כל שתיים ל"סנדוויץ".

8 ניתן לטבול את העוגיות עד חצי מגובהן בשוקולד מריר מומס.