טארט תפוחים
פרוסות מקורמלות של תפוחי עץ נחות על בסיס של בצק שקדים מענג
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 קוקוטים אישיים בקוטר 10 ס"מ - עומק 3 ס"מ
לתפוחים
5 תפוחי עץ גרנד סמיט
70 גרם חמאה
½ כוס יין לבן
100 גרם סוכר דמררה (חום)
לבצק
100 גרם חמאה
90 גרם סוכר דמררה (חום)
110 גרם חמאה
50 גרם קמח שקדים
1 ביצה
60 גרם פקאן סיני גרוס
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מקלפים את תפוחי העץ, חותכים לחצי ואז לפרוסות בעובי ½ ס"מ.
2 מקפיצים במחבת רחבה על אש גבוהה את תפוחי העץ עם חמאה, יין לבן והדמררה - עד לקבלת תפוחי עץ מקורמלים.
3 מצננים מעט את תפוחי העץ.
4 משמנים את הקוקוטים בחמאה ומסדרים את התפוחים בצורת מניפה.
5 להכנת הבצק מערבבים במיקסר (עם מלוש) חמאה וסוכר עד קבלת מרקם קרמי. מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח והביצה.
6 מערבבים כדקה ובסוף מוסיפים את הפקאן הסיני לסיבוב נוסף אחד בלבד. מצננים את הבצק כשעתיים.
7 יוצרים כדורים אישיים מהבצק (כ90-100 גרם לכדור). מרדדים בעזרת כף היד ומניחים על התפוחים המסודרים בקוקוט. אופים בטמפרטורה של 190 מעלות כ10-12 דקות.
8 להגשה: הופכים את הקוקוט על צלחת ההגשה כאשר הבצק מונח על הצלחת. מגישים עם גלידה וניל או כל גלידה אחרת על בסיס שמנת.