אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

טארט תפוחים

פרוסות מקורמלות של תפוחי עץ נחות על בסיס של בצק שקדים מענג

רושדי דקוואר | מסעדת אדלינה | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 קוקוטים אישיים בקוטר 10 ס"מ - עומק 3 ס"מ

לתפוחים

5 תפוחי עץ גרנד סמיט
70 גרם חמאה
½ כוס יין לבן
100 גרם סוכר דמררה (חום)

לבצק

100 גרם חמאה
90 גרם סוכר דמררה (חום)
110 גרם חמאה
50 גרם קמח שקדים
1 ביצה
60 גרם פקאן סיני גרוס
קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי העץ, חותכים לחצי ואז לפרוסות בעובי ½ ס"מ.

2 מקפיצים במחבת רחבה על אש גבוהה את תפוחי העץ עם חמאה, יין לבן והדמררה - עד לקבלת תפוחי עץ מקורמלים.

3 מצננים מעט את תפוחי העץ.

4 משמנים את הקוקוטים בחמאה ומסדרים את התפוחים בצורת מניפה.

5 להכנת הבצק מערבבים במיקסר (עם מלוש) חמאה וסוכר עד קבלת מרקם קרמי. מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח והביצה.

6 מערבבים כדקה ובסוף מוסיפים את הפקאן הסיני לסיבוב נוסף אחד בלבד. מצננים את הבצק כשעתיים.

7 יוצרים כדורים אישיים מהבצק (כ90-100 גרם לכדור). מרדדים בעזרת כף היד ומניחים על התפוחים המסודרים בקוקוט. אופים בטמפרטורה של 190 מעלות כ10-12 דקות.

8 להגשה: הופכים את הקוקוט על צלחת ההגשה כאשר הבצק מונח על הצלחת. מגישים עם גלידה וניל או כל גלידה אחרת על בסיס שמנת.