עוגיות סמורס
גרסה משודרגת (וטעימה יותר) לחטיף הסמורס האמריקאי, הכוללת עוגיית שוקולד צ'יפס ביתית, גנאש שוקולד וכמובן מרשמלו צרוב. ביס אחד ואתם באל.איי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-10-12 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום דביק
6 כפות סוכר חום בהיר
קורט מלח
1 ביצה
2 וחצי כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
כוס שוקולד צי'פס מריר
כוס אגוזי פקאן קצוצים
מרשמלו
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
120 גרם שמנת מתוקה (חצי קופסה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מעבדים היטב במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכרים והמלח לתערובת אחידה בהירה וחלקה.
3 מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שהביצה נטמעת בתערובת. עוצרים את המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מעבדים ומוסיפים את השוקולד צ'יפס והפקאן. מערבבים רק עד להיטמעות.
4 בעזרת כף גלידה קפיצית או בידיים מעט רטובות יוצרים מהבצק 10-12 כדורים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-12 דקות עד שקצות העוגייה מזהיבים, מוציאים ומצננים.
5 מכינים את הגנאש: שמים את השוקולד בקערה, מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים עליו. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.
6 להגשה: מורחים על כל עוגייה מעט מגנאש השוקולד, מניחים מרשמלו ושורפים בעזרת ברנר (אם אין, אפשר להכניס את העוגיות עם המרשמלו לתנור על מצב גריל לדקה).