עוגת תפוחים שתמיד נגמרת
מרגישים את דיכאון יום א' מזדחל לכם במעלה הגב? יו, גם אנחנו! והפתרון שלנו הוא להיכנס למטבח ולפנק את עצמנו בעוגת תפוחים מעלפת מתוך הספר של קרין גורן. איכשהו יש לנו הרגשה שזה יעזור
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקוביות התפוחים:
4 תפוחים גדולים (לא משנה מאיזה סוג)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
2 כפיות קינמון
חצי כוס מים רותחים (120 מ"ל)
לבלילת העוגה:
4 ביצים (גודל L)
כוס וחצי סוכר (300 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לקישוט:
2 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מכינים את קוביות התפוחים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקלפים תפוחים, מסירים מהם את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
2 מערבבים בקערה למיקרוגל סוכר וניל, קינמון, מים רותחים ואת קוביות התפוחים. מחממים במיקרוגל כשהקערה מכוסה, במשך 5 דקות, לריכוך חלקי.
3 מכינים את בלילת העוגה, מוסיפים את התפוחים ואופים: בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר ושמן. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד (וזהו!).
4 מוסיפים את קוביות התפוחים החמות (כולל הנוזלים בתחתית הקערה) ומערבבים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
5 אופים 45 דקות, להשחמה (קיסם שננעץ יוצא יבש). מצננים לגמרי.
6 חותכים לריבועים, מזלפים פסים של מייפל לקישוט על כל ריבוע ומגישים.
* המתכון מתאים לתבנית מרובעת 25X25 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
* למתכון טבעוני: במקום ביצים - כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר + חצי כפית אבקת סודה לשתייה + כפית חומץ.
המתכון מתוך הספר "מתוק בבית" של קרין גורן, הוצאת תכלת.