אוכל
צילום׃ דן-יה שוורץ

סקונס דובדבנים וריקוטה

לחמניות מתוקות, רכות ועדינות

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1 כוס דובדבנים מגולענים מז'ן צ'יהנוק או בינג
1/2 קילוגרם גבינת ריקוטה טרייה
3/4 כוס סוכר דמררה
2 ביצים
1/2 1 כוס קמח תופח
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 מקל וניל מגורר

לפיזור מעל

1/4 כוס סוכר דמררה

להגשה

קרם פרש

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מערבבים את הריקוטה עם הביצים והסוכר. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת והווניל, ומערבבים. 3. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות, לא לערבב יותר מדי. מוסיפים את הדובדבנים ומקפלים אותם פנימה. 4. משמנים נייר אפייה שהונח בתבנית ומקמחים אותו קלות. 5. בעזרת כף יוצקים 12-15 סקונס על נייר האפייה. בוזקים מעט סוכר דמררה מעל הסקונס, ואופים 20 דקות או עד שהסקונס מזהיבים קלות. 6. מניחים לסקונס להתקרר 10 דקות על רשת, ומגישים מיד עם קרם פרש.